Golfpaket i Kalmar eller Australien.

by admin

Sandbältet i Australien, det är ett ställe många reser till och spelar golf. Själv får jag stanna i Kalmar i år men det finns ju golfpaket här också! Jag tänkte iallafall berätta lite om vad jag fått höra om detta fantastiska ställe i Australien…

Även om den första bollen sägs ha slagits i Tasmanien och den första klubben bildades i New South Wales, är den australiska golfens andliga hem Victoria. Historien om spelet i det här landet är oupplösligt knuten inte bara för staten, utan också för födelsen 1891 av deras största golfklubb, Royal Melbourne. Före dess betydelsefulla övergång till södra Sandbältsklubben, var den värd för landets första professionella match och det första amatör mästerskapet för män. Den blev också den första i Australien som ska beviljats med ett ”kungligt prefix”.
I slutet av 1920-talet hade stadens stora klubbar etablerat sig inom Sandbeltsområdet och därefter utvecklades det till utan tvekan, den finaste och mest kända golfregionen på jorden. Du kan boka golfpaket i Kalmar, adgolf.se, eller leta upp någon resebyrå som säljer färdiga golfpaket till Australien.

Sandbeltskurserna inkluderar kända turneringsplatser som Royal Melbourne, Kingston Heath, Victoria, Huntingdale, Metropolitan, Commonwealth, Yarra Yarra, Woodlands och Spring Valley. Själva Sandbeltsområdet ligger på den sydöstra delen av Melbourne och är välsignad med idealiska golfförhållanden. Dess fantastiska kurser är byggda på en magnifik sandstrandsbas, vilket tillåter snabb dränering och perfekta spelytor året runt. Merparten av kurserna ligger inom en 10-15 mils radie från varandra. De ledande Sandbeltsgolfklubbarna är privata, men begränsad åtkomst beviljas till internationella golfare.

Jag stannar som sagt i Kalmar i år men nästa gång kanske det bär iväg till ”Down Under” :-).


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *