Golfpaket i Kalmar eller Australien.

by admin

Sandbältet i Australien, det är ett ställe många reser till och spelar golf. Själv får jag stanna i Kalmar i år men det finns ju golfpaket här också! Jag tänkte iallafall berätta lite om vad jag fått höra om detta fantastiska ställe i Australien…

Även om den första bollen sägs ha slagits i Tasmanien och den första klubben bildades i New South Wales, är den australiska golfens andliga hem Victoria. Historien om spelet i det här landet är oupplösligt knuten inte bara för staten, utan också för födelsen 1891 av deras största golfklubb, Royal Melbourne. Före dess betydelsefulla övergång till södra Sandbältsklubben, var den värd för landets första professionella match och det första amatör mästerskapet för män. Den blev också den första i Australien som ska beviljats med ett ”kungligt prefix”.
I slutet av 1920-talet hade stadens stora klubbar etablerat sig inom Sandbeltsområdet och därefter utvecklades det till utan tvekan, den finaste och mest kända golfregionen på jorden. Du kan boka golfpaket i Kalmar, adgolf.se, eller leta upp någon resebyrå som säljer färdiga golfpaket till Australien.

Sandbeltskurserna inkluderar kända turneringsplatser som Royal Melbourne, Kingston Heath, Victoria, Huntingdale, Metropolitan, Commonwealth, Yarra Yarra, Woodlands och Spring Valley. Själva Sandbeltsområdet ligger på den sydöstra delen av Melbourne och är välsignad med idealiska golfförhållanden. Dess fantastiska kurser är byggda på en magnifik sandstrandsbas, vilket tillåter snabb dränering och perfekta spelytor året runt. Merparten av kurserna ligger inom en 10-15 mils radie från varandra. De ledande Sandbeltsgolfklubbarna är privata, men begränsad åtkomst beviljas till internationella golfare.

Jag stannar som sagt i Kalmar i år men nästa gång kanske det bär iväg till ”Down Under” :-).


Tandläkare från Malmö gör mig sällskap till Australien.

by admin

Jag har haft en annons ute i en resetidning eftersom jag gärna vill h sällskap på min första resa till Australien. Nu har jag äntligen fått svar från en tjej som bor i Malmö och jobbar som tandläkare. Vi verkar tycka om samma saker och har ungefär samma platser och mål som vi vill besöka. Jag ska åka ner till henne i Malmö om några veckor så vi får lära känna varandra lite innan själva resan. Behöver du en tandläkare i Malmö, piggco.se, klicka i så fall på länken.

Det är tre månader kvar men jag har  redan köpt ryggsäck och massa andra små bra att ha saker. Det är inte städerna som lockar mest utan landsbygden och djurlivet. Risken att få ont i en tand mitt ute i ödemarken men det känns ändå tryggt att ha med sig en ”egen” tandläkare som sällskap ;-). Vi har bestämt att vi ska stanna i landet de tre månader som vårt visa är giltigt. Min nyfunna vän heter förresten Elin och hon har varit där förut. Det känns också bra för min del även om vi bara kommer att besöka ett av de ställen hon hade besökt innan. Elin fick några riktigt goda vänner där som hon tyckte att vi skulle besöka. Jag har naturligtvis inget emot det snarare tvärtom, det blir jätteskoj! Längtar fruktansvärt mycket efter dagen då vi sitter på planet och just nu känns det som att tiden sniglar sig fram.

 


Hyrbil från Kalmar till Arlanda!

by admin

Nu sitter jag äntligen på planet till Australien men tidigare idag trodde jag inte att jag skulle hinna. Det körde ihop sig och jag kunde inte åka med en kompis upp som det var tänt från början. Hennes bil hade gått sönder och den hann inte lagas innan det blev försent. Panikslagen satt jag hemma i min lägenhet i Kalmar och undrade vad jag skulle göra. Min resa till Australien som jag sett fram emot så länge! Jag fick helt enkelt inte missa flyget. Jag hade redan kollat om det gick att flyga upp eftersom det hade varit det allra snabbaste. Då hade jag haft gott om tid på flygplatsen. När jag flyttade till Kalmar sålde jag min egen bil och brukade ta en hyrbil vid speciella tillfällen då den behövdes. Jag har verkligen gjort allt för att minimera kostnaderna så att min resa kunde bli verklighet. Här kan man boka hyrbil i Kalmar, tvattcenter.com. Mitt i allt funderande kom jag då på att jag kanske kunde hitta en firma som hade hyrbilar som gick att köra ”one way”, det betyder att man kan hyra bilen i Kalmar och lämna tillbaka den i Stockholm. Jag ringde runt och hittade en firma som kunde hjälpa . Resan upp flöt på och nu sitter jag alltså på flyget och ska uppleva min drömresa!