YKB fortbildning i Norrköping, något för en truckie från Australien?

by admin

Att arbeta som lastbilschaufför i Australien är direkt hälsofarligt jämfört med till exempel här hemma i Norrköping! Vi kan vara glada över att vi har de regler vi har här i Sverige. Sedan den 10 september 2011 gäller nya regler för att köra tung lastbil. Alla förare måste genomgå utbildning för att få sitt YKB (Yrkeskompetensbevis). Det är en grundutbildning och en fortbildning. Den senare går man vart femte år och det är obligatoriskt för att få arbeta som förare av tunga fordon på väg. YKB fortbildning finns bland annat i Norrköping men även på flera andra orter i Sverige. De som haft sitt körkort innan regeln kom till har 7 år på sig att gå fortutbildningen för att få sitt YKB. De behöver inte gå grundutbildningen. Klicka på länken om du behöver du hjälp med att gå en YKB fortbildning i Norrköping? Axelheds förarutveckling hjälper gärna till med alla frågor om detta.

Nu tillbaka till de truckies i Australien som lever ohälsosamt och inte har samma regler som här. Vad tror ni om detta leverne vecka ut och vecka in? Det känns som en hjärtinfarkt bakom ratten…

En truckies matvanor under en dag:
VAKNAR UPP – kaffe och cigarett
FRUKOST – Bacon och ägg McMuffin, Coca cola och en cigarett
LUNCH – McDonalds hamburgare eller KFC stekt kyckling och strips
MIDDAG – Biff, ägg och strips vid ett truck stop eller annat hamburgerhak
MELLANMÅL – Heta chips, chokladkakor
Energidrycker: 3-5 om dagen
Coladrycker: 2-3 om dagen
Kaffe: 2-4 om dagen
Koffein piller upp till 3 per dag
Cigaretter: 1,5  paket om dagen
FRUKT: 0
GRÖNSAKER: Strips


Fastighetsskötsel i Finspång, bra merit i Australien?

by admin

Jag har en fundering som kanske någon kan ge svar på. Det är nämligen så att jag har jobbat med fastighetsskötsel i Finspång i många år och vill nu hitta på något annat. Ända sedan jag gick ut gymnasiet i Finspång har jag varit sugen på att åka till Australien. Denna mytomspunna kontinent med alla vackra och farliga djur och ödemarker. Kanske var det feghet eller var det tryggheten i att få en lön och ett bra jobb som gjorde att jag aldrig kom iväg. Det är inget fel på att jobba med fastighetsskötsel men jag skulle gärna göra det någon annan stans än i min hemstad Finspång. Nu har jag bestämt mig för att försöka få ett jobb och visum i Australien. Det ska ju tydligen inte vara det lättaste och jag tänkte se om det är någon som läser detta och kan komma med något bra tips angående efterfrågan på yrket ”Down under”? Kanske sitter några och funderar på vem som ska sköta deras fastighet? Här kommer ett tips för den som behöver fastighetsskötsel i FinspångFinspångs Trädgårdsskötsel och Mark & Utemiljö hjälper mer än gärna till.

Åter till min resa som jag har bokat i vinter. Priserna går upp någon månad innan jul så därför kommer jag att åka i oktober. Det är mycket som ska ordnas innan dess. Kanske hittar jag inte något arbete eller får jag inte uppehållstillstånd. Då får jag passa på att njuta av tre månades turistvisum iallafall och sedan får man ett lugn av att iallafall ha försökt.